Over Lin et l'autre

Lin et l'autre

Massagepraktijk

Even voorstellen

Sport is mijn passie. Ik geniet van de ontspanning door inspanning. Ik ben zelf regelmatig te vinden op de tennisbaan, in het zwembad en op de trekking- en racefiets. Ik vind het mooi om te zien hoe sporters tot het uiterste kunnen gaan om een prestatie neer te zetten. Vanuit deze passie wilde ik graag iets meer doen in de begeleiding van sporters. Zodoende ben ik in 2007 de opleiding Sportmassage begonnen. Met dit diploma op zak, ben ik semi-professionele wielrenners gaan begeleiden. Om ervaring op te doen heb ik een aantal jaren bij Sauna de Heuvelrug gemasseerd. Sporters weten mij inmiddels aan huis te vinden en ook mensen die willen ontspannen en onderhoud aan hun lijf belangrijk vinden, kennen de weg naar mijn praktijk. Omdat ik tijdens de massages onbewust veel meer teweeg breng dan alleen het onderhoud en herstel aan spieren, ben ik op zoek gegaan naar een meer energetische manier van masseren. Een lichaam bestaat uit meer dan alleen spieren, huid, cellen en bloed. Zo hebben we een heel stelstel van lymfebanen en energiebanen. In 2011 heb ik daarom de keuze gemaakt om Shiatsu therapie te gaan studeren. Deze oosterse manier van masseren en het onderzoeken van het lichaam is een mooie holistische manier van werken. Sportevenementen

Het NGS

Ik heb mijn diploma gehaald bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) en onderhoud daar ook mijn licentie. Hiervoor volg ik nascholingen en technische avonden. Zo blijft mijn kennis van de sportmassage up-to-date.


Via het NGS heb ik deel genomen aan het massageteam Gelderland, een team dat bestaat uit 50 sportmasseurs en dat ingezet wordt bij diverse sportevenementen in Gelderland. Denk aan de Nijmeegse Wandelvierdaagse, de Zevenheuvelenloop, de Marikenloop, de Jan Janssenclassic, enz.


Le Petit Tour de France

Regelmatig ben ik mee geweest met een groep van 50 tot 60 racefietsers die in vijf dagen van Valkenburg naar Morzine (Franse alpen) fietsen. Aan het einde van elke fietsdag masseerde ik ongeveer 12 fietsers. Het is fantastisch om te zien dat mensen met pijnklachten door de massage, eventueel in combinatie met medical taping, de volgende dag weer zonder pijn de 180 km lange etappe aankunnen. Ook gaf ik de fietsers adviezen over voeding, bijvoorbeeld wat ze het beste kunnen eten in de voorbereiding op de rit, tijdens de etappes en na afloop van de rit.


Opleidingen

  • Sportmassage
  • Blessurepreventie
  • Manuele Lymfedrainage
  • Shiatsu massage
  • Shiatsu therapie
  • Triggerpoint therapie
  • Japanse Behandeltechnieken


Lin et l'autre?

Frankrijk

De één en de ander oftewel Lin en de ander; dat is de betekenis van l'un et l'autre of Lin et l'autre. Deze naam weerspiegelt dat ik er voor de ander ben en legt een link tussen wat ik nu doe en mijn jeugd die ik in Frankrijk heb doogebracht.

Copyright © All Rights Reserved